1-2 במרץ הוא הירח המלא הראשון החודש


תמונה למעלה: 1 בינואר 2018, ירח כמעט מלא בפלויסטי, רומניה דרך Steliana Cristina Voicu.

הראשון מבין שני ירחים מלאים במרץ 2018 נופל בלילה שבין 1 ל-2 במרץ 2018. הירח המלא השני של חודש קלנדרי זה יתרחש ב31 במרץ 2018. לפי השבחה הרווחת, השני מבין שני ירחים מלאים המתרחשים בחודש קלנדרי אחד הוא אירח כחול.


לא משנה היכן אתה גר ברחבי העולם, אתה תמיד יכול לצפות לראות ירח מלא מאיר את שעת הלילה בין הדמדומים ועד אור הבוקר. מכיוון שהירח נשאר פחות או יותר מול השמש במהלך הלילה הלילה, חפשו שהירח יזרח במזרח סביב השקיעה, לטפס הכי גבוה ללילה בסביבות חצות וכדי לשקוע במערב בסביבות הזריחה.

אומרים שהירח מלא בדיוק ברגע שבו הוא נמצא מול השמשאקליפטיקהאו קו אורך שמימי. רגע הירח המלא הזה מגיע ב-2 במרץ 2018, בשעה 00:51זמן אוניברסלי.

עבור צפון אמריקה והוואי, זה אומר שהירח מתמלא בדיוק הערב - דולק1 במרץ 2018– בשעה 20:51ענף, 19:51IS, 18:51CST, 17:51MST, 16:51PST, 15:51AKSTו-14:51HST.

הן בחצי הכדור הצפוני והן בחצי הכדור הדרומי, הירח המלא הראשון של מרץ 2018 מציג את השלישי מתוך שלושה ירחים מלאים המתרחשים ביןדצמבר 2017 היפוךוהשוויון מרץ 2018.




עבור חצי הכדור הצפוני, הירח המלא הראשון של מרץ מציג את הירח המלא האחרון של החורף; עבור חצי הכדור הדרומי, זה הירח המלא האחרון של הקיץ.

מצד שני, השְׁנִיָהמבין שני הירחים המלאים של מרץ 2018 יפתחו את הירח המלא הראשון של האביב עבור חצי הכדור הצפוני. בחצי הכדור הדרומי, הירח הכחול הזה ב-31 במרץ 2018, יהיה הירח המלא הראשון של הסתיו.

ברוב השנים, החגיגה הנוצרית של חג הפסחא מתרחשת ביום ראשון הראשון לאחר הירח המלא הראשון של אביב בחצי הכדור הצפוני. אין ספק, חג הפסחא יגיע ביום ראשון, 1 באפריל, 2018, למחרת הירח המלא בשבת, 31 במרץ, 2018.

עבור חצי הכדור הדרומי, הירח הכחול - הירח המלא השני של מרץ 2018 - יהיה גם ירח הקציר שלהם, הירח המלא הקרוב ביותר לשוויון הסתיו.


בשורה התחתונה: איפה שלא תהיי בלילה הזה - בלילה שבין 1 ל-2 במרץ 2018 - תהנה מהירח המלא הראשון מבין שניים של חודש מרץ 2018 ומהירח המלא האחרון של העונה.